english

Το σχολείο

Το νηπιαγωγείο

Μαθαίνουμε από γονείς και δασκάλους του δημοτικού σχολείου τα νέα των παιδιών που φοίτησαν στο νηπιαγωγείο μας. Και μας λένε ότι πάνε καλά, δηλαδή πολύ καλά! Προσαρμόζονται σύντομα, ανταπεξέρχονται άνετα στις νέες υποχρεώσεις τους και είναι και χαρούμενα.

Και η δική μας χαρά και ικανοποίηση δεν κρύβονται. Γιαυτό και σας την μεταφέρουμε εδώ.

Λειτουργεί με την επίσημη άδεια του Υπουργείου Παιδείας και ακολουθεί το Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών (Δ.Ε.Π.Π.Σ.).

Στο Γουτού Γουπατού το νηπιαγωγείο λειτουργεί πλήρως διαχωρισμένο από τον παιδικό σταθμό.

Η εκπαιδευτική μας μέθοδος

Βασική μας επιδίωξη είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη του κάθε παιδιού, μέσα σε ένα περιβάλλον που του παρέχει ασφάλεια και προστασία και είναι πλούσιο σε ερεθίσματα και γνώσεις. Στο σχολείο μας τα παιδιά οδηγούνται στη μάθηση αξιοποιώντας τις εμπειρίες της καθημερινής τους ζωής. Μέσα από την παρατήρηση, τον πειραματισμό και την ανακάλυψη κατακτούν τη γνώση βιωματικά. Οι ποικίλες δραστηριότητες που εφαρμόζονται αλλά και η ελεύθερη ενασχόληση στις γωνιές και στον υπαίθριο χώρο του σχολείου, τους δίνουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τη μοναδικότητά τους και να αναδείξουν τις κλίσεις τους.

Οι θεματικές ενότητες πηγάζουν μέσα από τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των ίδιων των παιδιών και προσεγγίζονται διαθεματικά μέσα από διάφορα γνωστικά αντικείμενα. Η γλώσσα, τα μαθηματικά, οι φυσικές επιστήμες και οι άλλες περιοχές γνώσης συνυπάρχουν αρμονικά μέσα σε ευχάριστες, διασκεδαστικές και δημιουργικές δραστηριότητες. Τα παιδιά κατακτούν βασικές έννοιες, που είναι προαπαιτούμενες για τη σταδιακή κατάκτηση του συστήματος γραφής και ανάγνωσης, προμαθηματικές έννοιες και έννοιες φυσικών επιστημών. Επιπλέον, εξοικειώνονται με στοιχεία του πολιτισμού μας και της ιστορίας μας, καλλιεργώντας έτσι την κοινωνική και πολιτιστική τους συνείδηση.

Βασικό μας μέλημα επίσης είναι τα παιδιά να εξασκηθούν στη συνεργασία, στην ομαδικότητα και στην υπευθυνότητα. Δραστηριότητες όπως τα ομαδικά παιχνίδια, οι χειροτεχνίες και οι κατασκευές, η δανειστική βιβλιοθήκη, οι εκπαιδευτικές επισκέψεις βοηθούν τους μαθητές μας να αναπτύσσουν δημιουργικές πρωτοβουλίες, να αναλαμβάνουν ρόλους και να λειτουργούν ομαδικά. Στο σχολείο μας τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι. Όλο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα σχεδιάστηκε με γνώμονα αυτήν ακριβώς την ανάγκη του παιδιού της προσχολικής ηλικίας να παίζει, να δημιουργεί, να πειραματίζεται και να ανακαλύπτει.

Ο παιδικός σταθμός

Ο παιδικός σταθμός είναι η πρώτη εμπειρία των παιδιών μας στο σχολικό περιβάλλον. Είναι μια μεγάλη αλλαγή στην ζωή τους, συχνά δύσκολη και εξαιρετικά σημαντική.

Καλωσορίζουμε και συνοδεύουμε τα παιδιά στην εξερεύνηση του νέου κόσμου. Και φροντίζουμε για τις καλύτερες συνθήκες. Αυτές που θα τα βοηθήσουν να γνωρίσουν, να γνωριστούν, να μάθουν, να ανακαλύψουν και να εξερευνήσουν.

Στο Γουτού Γουπατού το παιχνίδι και η μάθηση συνυπάρχουν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και σε όλη τη διάρκεια της φοίτησης του παιδιού στο σχολείο μας. Είτε μιλάμε για ελεύθερο παιχνίδι είτε για δομημένο οργανωμένο, ατομικό ή ομαδικό παιχνίδι, είναι το μέσο που οδηγεί τους μικρούς μας φίλους στη γνώση με ευχάριστο και οικείο σε αυτά τρόπο.

Ποιοί είμαστε

Οι άνθρωποι του σχολείου μας διαθέτουν όχι μόνο τα τυπικά προσόντα αλλά και ουσιαστικά χαρακτηριστικά που θεωρούμε απαραίτητα για την καθημερινή επαφή και αλληλεπίδραση τους με τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας.
Είναι άμεσοι στην επικοινωνία, έμπειροι, ευαίσθητοι, υπεύθυνοι, με διάθεση και αγάπη για αυτό που κάνουν.
Άλλωστε οι δασκάλες μας συνεργάζονται μαζί μας εδώ και πολλά χρόνια, οπότε όλοι μαζί φροντίζουμε να αισθάνονται τα παιδιά ότι βρίσκονται σε ένα δεύτερο οικογενειακό περιβάλλον.

Περιβάλλον

  • Η αίθουσα 2

  • Η αίθουσα 3

  • Η βιβλιοθήκη

  • Η αυλή

  • Η αίθουσα 4

Από το 1997 το νηπιαγωγείο και ο παιδικός σταθμός Γουτού Γουπατού στεγάζονται σ' ένα από τα πιο όμορφα διατηρητέα κτίρια της Αθήνας όπου παλιά στεγαζόταν το δημοτικό σχολείο του Μετς, σ' έναν ήσυχο πεζόδρομο δίπλα στο λόφο του Αρδηττού στο Μετς.
Δημιουργήσαμε ένα οικείο και ζεστό περιβάλλον, με άνετους και φωτεινούς εσωτερικούς χώρους και μια αυλή ιδανική για παιχνίδι.

Γράμματα από τους γονείς

ζωγραφική


παιχνίδι